Michel de Valk, een vooraanstaand dirigent, heeft met grote toewijding zijn muzikale pad bewandeld. Hij studeerde koordirectie aan het Utrechts Conservatorium en het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek (NIK) in Utrecht, waar hij zich ontwikkelde als een dirigent met een passie voor koormuziek. Hij volgde na zijn studie de opleiding Docentschap Koristenopleiding bij de Samenwerkende Nederlandse Korenorganisaties (SNK) en nam deel aan workshops en masterclasses om zijn muzikale veelzijdigheid verder te ontwikkelen. Met een respectabele staat van dienst voert Michel de Valk een breed scala aan werken uit, van Bachs Matthäus Passion tot de Requiems van Verdi en Mozart.

 Zijn leiderschap en relativerende humor brengen koren tot bijzondere prestaties. Daarnaast is hij actief in de theater- en lichte muziekwereld, waar hij muziek produceert en arrangeert voor popkoren en theatergezelschappen.

Naast zijn werk als dirigent zet Michel de Valk zijn expertise ook in als jurylid bij concoursen en talentenshows. Hij hecht veel belang aan een ontspannen en veilige omgeving waarin amateurzangers en instrumentalisten kunnen groeien. Zijn missie is om een groep in balans te brengen en naar een hoger muzikaal niveau te tillen.